Шеранић у Бечићима у посјети дјеци из Српске

Срна
Шеранић у Бечићима у посјети дјеци из Српске

БАНЈАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетиће данас у Бечићима малишане који су на десетодневном љетовању у оквиру пројекта “Социјализација ђеце Републике Српске”.

Посјета је предвиђена у 9.00 часова у Омладинском хотелу “Ужице”, а Шеранић ће присуствовати приредби коју ће извести учесници овог пројекта, најављено је из ресорног министарства.

У Бечићима тренутно борави четврта смјена у којој је 120 дјеце из четири општине и града из Републике Српске, уз стручну подршку васпитача и другог особља.

Планирано је да у оквиру програма на мору од 1. јуна до 24. септембра борави укупно 1.700 дјеце из свих општина и градова Републике Српске која ће бити распоређена у 13 смјена.

У пројекту у континуитету учествују дјеца из породица корисника права из социјалне и дјечије заштите, она из вишечланих и породица борачке популације, малишани са потешкоћама у развоју и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Ово је 21. година реализације пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске” уз подршку Владе Републике Српске, навели су у Министарству.

За претходних 20 година обухваћено је више од 36.000 учесника, односно дјеце и одраслих, међу којима су васпитачи, стручно особље и родитељи који су пратиоци ђеце са сметњама у развоју.

Својим обимом, континуитетом и циљевима пројекат је постао препознатљив дио система дјечије заштите Републике Српске.

Пројекат реализује Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана