Шеранић: Сарадња у здравству на највишем нивоу

ГС
Шеранић: Сарадња у здравству на највишем нивоу

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је сарадња Српске и Србије на највишем нивоу у области здравства и социјалне заштите, те нагласио да ће она бити и настављена у континуитету.

Шеранић је истакао добру сарадњу са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем у области социјалне заштите и најавио да је планирано потписивање споразума Србије и Српске у овој области.

- Идентификовали смо три или четири подручја гдје можемо заједнички да радимо и планирамо да годишње, редовно одржавамо конференцију свих центара за социјалну заштиту Српске и Србије на којем би била размијењена искуства у овој осјетљивој области - рекао је Шеранић за РТРС.

Он је као добар примјер сарадње двије земље навео долазак љекара из Србије у здравствене установе у Српској како би била размијењена искуства, али и развијене нове здравствене услуге.

Шеранић је додао да је посебно поносан на сарадњу Србије и Српске у области кардиохирургије, истакавши да без помоћи Србије ову област у Српској не би било могуће развити и унаприједити.

- Када знамо да је за годину дана више од 200 људи оперисало различите кардиолошке патологије, уз подршку колега из Србије, онда је то стварно за понос - рекао је Шеранић.

Шеранић је навео да је Универзитетски клинички центар Српске перјаница здравственог система, али је нагласио да треба развијати услуге и у другим болницама.

- Захваљујући сарадњи са Србијом, поједине болнице у Српској су искорачиле у сегменту пружања услуга пацијентима, омогућавајући да колеге из Србије долазе и раде са њима - навео је Шеранић, истакавши да су сјајан примјер за то болнице у Источном Сарајеву, Невесињу, Требињу, Бијељини, Зворнику.

Он је навео да је Српска захвална и што специјализанти имају прилику да стичу знања на клиникама у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана