Шеранић: Проширићемо сарадњу са кинеским компанијама

ГС
Шеранић: Проширићемо сарадњу са кинеским компанијама

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Владе Српске и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић истакао је да су чланови делегације из Републике Српске на шестом Међународном сајму увоза и извоза одржаном од 5. до 10. новембра у Шангају, у Кини, имали прилику да разговарају са представницима свјетских компанијама о разним иновацијама.

Сајам је чинило неколико цјелина које се односе на простор за храну и пољопривредне производе, аутомобиле, техничку опрему, робу широке потрошње, медицинску опрему, лијекове и здравствену његу и трговину услугама.

- Сајам је показао вољу кинеских пријатеља да прошире сарадњу са Републиком Српском. Сада покушавамо да локалне заједнице из Српске иду самостално према кинеским компанијама - истакао је Шеранић у Јутарњем програму РТРС.

Нагласио је да је јасна опредјељеност да се настави сарадња у разним пројектима.

- Сви министри који су били у делегацији су имали добре састанке и очекујемо конкретне резултате. Очекујемо наредне године отварање нолнице у Добоју, а болницу су градили наши пријатељи из Кине. То је примјер  одличне сарадње из области медицине - нагласио је Шеранић, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана