Шеранић: Подршка за формирање амбуланте породине медицине

Срна
Foto: Срна

ЈЕЗЕРО - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће ресорно министарство подржати формирање самосталне амбуланте породичне медицине у општини Језеро.

”Подржао сам иницијативу начелника општине Језеро да се у овој општини региструје самостална амбуланта породичне медицине у оквиру које би доктор медицине са двије медицинске сестре радио свакодневно осам часова и тиме обезбиједио приправност за могући хитни случај”, рекао је Шеранић новинарима у Језеру, након састанка са начелником општине Снежаном Ружичић.

Шеранић је рекао да је на састанку било ријечи о отварању мање лабораторије у оквиру амбуланте и набавци возила за потребе патронажне сестре и обиласка старијих лица.

Осим тога, каже Шеранић, разговарано је и о потреби оснивања канцеларија Фонда ђечије заштите и Фонда здравственог осигурања у општини Језеро.

Начелник Језера Снежана Ружичић рекла је да ће општина у сарадњи са ресорним министарством кренути у формирање самосталне амбуланте породичне медицине на подручју ове локалне заједнице.

“Радује нас да су нека средства већ одобрена за набавку аутомобила који ће бити кориштен за здравствене и социјалне услуге”, истакла је Ружичићева.

Осим самосталне амбуланте, каже Ружичићева, планирано је да идуће године отворимо и вртић.

Она је изразила захвалност министру Шеранићу на подршци општини Језеро кроз све раније иницијативе ове локалне заједнице према ресорном министарству.

“Желимо да створимо боље здравствене услове за становнике ове општине”, закључила је Ружичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана