Шеранић: Незамјењива организација за Српску и њене грађане

СРНА
Шеранић: Незамјењива организација за Српску и њене грађане

ПАЛЕ- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је вечерас на Палама да је Црвени крст Српске незамјењива организација која је дуги низ година увијек ту за све грађане Републике Српске.

"Много тога је Црвени крст Републике Српске прошао - од ратних страдања, избјеглиштва, пожара, поплава, мећава, па и пандемије у протекле двије године", рекао је Шеранић новинарима.

Према његовим ријечима, Црвени крст био је незамјењиви дио у сарадњи са свим владиним институцијама када год је то требало, било да се ради о достави лијекова, дистрибуцији хране, његовању старих.

"Не треба заборавити да Црвени крст има велику улогу у здравственом систему, а ту су превенција болести и промоција здравља и добровољног давалаштва крви", поручио је министар здравља Српске. Шеранић је Црвеном крсту Републике Српске честитао 30 година постојања и пожелио да у свим наредним годинама буду активни као и до сада, обећавши подршку и помоћ када год то буде потребно.

Предсједник Црвеног крста Републике Српске Брано Дурсун подсјетио је да је на данашњи дан 1992. године на Палама основан Црвени крст Српске као одговор на изразито тешку ситуацију са великим бројем избјеглица и осиромашених људи.

Изразивши задовољство због великог јубилеја, Дурсун је рекао да је част да обиљежавању 30 година постојања Црвеног крста присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, те министар здравља Ален Шеранић, министар трговине и туризма у Влади Српске Сузана Гашић. Он им је пожелио добродошлицу и захвалност што су својим присуством увеличали овај јубилеј

. Уз Цвијановићеву, Шеранића и Гашићеву, свечаној академији присуствују и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, представници Црвеног крста Србије, дугогодишњи предсједник Црвеног крста Српске Љиљана Зелен-Караџић, те бројни активисти и представници друштвеног живота

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана