Шеранић: До краја године грађани Зворника ће моћи да користе услуге нове болнице

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да би грађани Зворника и шире регије до краја године могли да користе здравствене услуге у новом, као и у реконструисаном објекту болнице.

"Добио сам увјеравање од извођача радова да ће пројекат бити завршен према планираној динамици", рекао је Шеранић након обиласка новог блока Болнице у Зворнику гдје су у току грађевински радови, као и реновираних и опремљених просторија старог блока, за шта је Влада Републике Српске издвојила 27,5 милиона КМ, а Влада Србије 1,5 милиона КМ.

Он каже да се увјерио да су на новом блоку болнице у Зворнику груби грађевински радови при крају, као и на хелиодрому за слијетање хеликоптера, чиме се стичу услови за почетак унутрашњих радова, прије свега на преградним зидовима, а затим и постављање електро и друге инсталације.

Шеранић је рекао да је задовољан што грађани Зворника и шире регије могу да користе најсавременије услуге магнетне резонанце и ЦТ-а који су неопходни за ову врсту здравствене установе.

"Опремамо здравствене установе широм Републике Српске како бисмо их стандардизовали, прије свега у болницама у Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи, као и у Требињу гдје би требало да почне изградња болнице чије би услуге користили грађани Херцеговине", рекао је Шеранић.

Он је нагласио да се кроз савремену опрему која се испоручује Болници, те обуку и специјализацију љекара настоје обезбједити најсавременији и најоптималнији услови за лијечење пацијената.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио је владама Републике Српске и Србије, министру Шеранићу и свима који су дали допринос да овај пројекат уђе у завршну фазу.

"О значају овог пројекта за цијелу регију не треба посебно говорити, јер ће наши суграђани и људи из цијеле регије добити објекат са најсавременијом опремом", рекао је Стевановић.

Он је истакао да је извођач радова ушао у завршну фазу грађевинских радова и да би цијели пројекат требало да буде завршен како је и планирано.

Директор Болнице Иван Поповић рекао је да је упознао министра о свему што је до сада урађено.

"Поносан сам што имамо привилегију да стојимо на крову новог блока Болнице и што су груби грађевински радови завршени", рекао је Поповић и додао да се ради убрзано на унутрашњим радовима како би пројекат био завршен на вријеме.

Он каже да ће новим блоком и адаптираним објектом запосленима бити омогућени бољи услови за рад на најсавременијој опреми, а пацијенти неће морати да иду у друге здравствене центре, јер ће готово сву здравствену заштиту моћи да остваре у Болници Зворник.

Прије обиласка радова, Шеранић је одржао редован састанак коме су, осим Стевановића и Поповић, присуствовали представници Надзорног органа из Републичке дирекције за обнову и изградњу, представници носиоца конзорцијума у овом пројекту "Еникон-градња" и Комисије за праћење и реализацију пројекта Изградња и опремање новог блока болнице, реновирање, адаптација и реконструкција постојећег објекта болнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана