Шеранић: Благо погоршање епидемиолошке ситуације

Срна
Шеранић: Благо погоршање епидемиолошке ситуације

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Аален Шеранић изјавио је данас да је у посљедњих неколико дана у Српској дошло до благог погоршања епидемиолошке ситуације и позвао грађане да се вакцинишу јер је то најбољи начин превенције.

Шеранић је поручио да грађани Српске божићне празнике прославе у кругу најближих.

"Треба да имамо обзира да уколико смо болесни или имамо одређене симптоме, да то одложимо и тако сачувамо нас и наше ближње", рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, епидемиолошке мјере су јасне и на снази је владина уредба чије спровођење ће контролисати инспекција.

Констатујући да је погоршана епидимиолошка ситуација у свијету, посебно на сјеверној хемисфери, те да је период акутних респираторних инфекција, Шеранић је изразио очекивање да ће се поштивањем епидемиолошких мјера "успјети исконтролисати све оно што нас очекује у наредном периоду".

Поводом првог случаја флуроне у Српској, односно откривања истовремено вируса грипа и короне код пацијента из Бањалуке, Шеранић је рекао да није неуобичајено да се удруже вирусне инфекције у једном домаћинству.

"То је било и прије, дешаваће се и сада, тако да је могуће и очекивати повећан број и тих инфекција", рекао је Шеранић.

Он је нагласио да је и за једну и за другу инфекцију важна вакцинација.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана