Шеранић: Биће унапријеђени услови у психијатријским установама

Srna
Foto: Министарство здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да ће бити унапријеђени услови за рад здравствених радника, збрињавање и боравак корисника након што буде завршен пројекат реконструкције, изградње и опремања објеката четири установе за збрињавање лица са менталним потешкоћама.

Шеранић је у Бањалуци разговарао са амбасадором Словачке у БиХ Мартином Качом и резидентним представником Развојног програма УН /УНДП/ у БиХ Стелијаном Недером поводом завршетка активности и званичне примопредаје документације за реконструкцију, изградњу и опремање објеката четири установе за збрињавање лица са менталним потешкоћама у Републици Српској, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

- Ово је изузетно важан пројекат којим, у сарадњи са УНДП-ом, Развојном банком Савјета Европе и уз подршку Словачке, настојимо да унаприједимо и овај сегмент лијечења, односно здравствене заштите пацијената и корисника - рекао је Шеранић.

Пројектом су обухваћене Клиника за психијатрију Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Специјална болница за психијатрију Соколац, Специјална болница за хроничну психијатрију Модрича и Дом за лица са инвалидитетом Вишеград.

Кач је додао да је Словачка снажно посвећена остваривању циљева одрживог развоја, што је у блиској синергији са процесом приступања БиХ ЕУ.

Недера је оцијенила да је реализација пројекта значајан искорак у дугорочном унапређењу квалитета здравствене заштите за посебно осјетљиве категорије становништва.

Израда пројектно-техничке документације са предмјером и предрачуном, укључујући приједлог документације за јавне набавке, једна је од основних активности којима се завршава припремна фаза у укупној реализацији Пројекта реконструкције, изградње и опремања објеката четири установе за збрињавање лица са проблемима у менталном здрављу у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана