Селак након освештања манастира Рмањ: Захвалност нашој Цркви која је сачувала народ

ГС
Селак након освештања манастира Рмањ: Захвалност нашој Цркви која је сачувала народ

ДРВАР- Патријарх српски господин Порфирије освештао је данас Храм Светог Николаја Чудотворца у манастиру Рмањ у Мартин Броду. Након освештања служена је света Литургија, којој је присуствовао и предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак.

“Манастир Рмањ дијели судбину српског народа вијековима. Рушен је и обнављан више пута. Посебно сам срећан што смо дочекали потпуну обнову манастира и данашњи чин освештања од стране Патријарха српског Порфирија. Захвални смо Српској православној Цркви која је одувијек била стуб очувања нашег народа. Искрено вјерујем да ће манастир Рмањ, као и наш народ који овдје живи, уживати у благодатима мира”, поручио је данас Горан Селак након освештања манастира.

Селак је додао да посебно боле разарања која је манастир доживио током Другог свјетског рата и Одбрамбено-отаџбинског рата, јер су се десила након што је српски народ доносио слободу свим народима у окружењу.

Патријарх српски господин Порфирије борави у вишедневној посјети епархији бихаћко-петровачкој и рмањској поводом обиљежавања 580 година од изградње манастира Рмањ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана