Селак: “Глас” неприкосновени хроничар прошлости

ГС
Селак: “Глас” неприкосновени хроничар прошлости

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак честитао је “Гласу Српске” 81. рођендан и истакао да је овај најстарији дневни лист у Републици Српској и БиХ неприкосновени хроничар различитих времена, система, држава и друштвених односа, али и досљедан друштвени коректив у садашњости.

-Деценијама „Глас Српске“ обавјештава јавност и грађане о свим домаћим, као и иностраним дешавањима, али и износи критичке ставове који за циљ имају исправљање неправди, уређење система и просперитет друштва. Желим вам да такви и останете. Баш такви сте и потребни Републици Српској- истакао је Селак у честитки упућеној генералном директору Борису Дмитрашиновићу, главној уредници Бојани Радмановић Петровић, редакцији и свим запосленимаа.

Селак је додао да су професионализам, одважност и тачност врлине које су неопходне за успјех, а да их “Глас Српске” све има од свог настанка.

Предсједник СПС-а пожелио је директору, редакцији и свим запосленим у “Гласу Српске” много успјеха у будућности, уз жељу да остану на путу правдољубивости, истине и слободе.

Темељи новинарства у РС и БиХ ударени су управо штампањем првог броја „Гласа” 31. јула 1943. године у Жупици код Прекаје, недалеко од херојског Дрвара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана