Селак честитао Дан државности Србије: Поносни смо на прошлост и увјерени у блиставу будућност Србије

ГС
Foto: Фејсбук

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, честитао је предсједнику Александру Вучићу, руководству државе, грађанима Србије и свим Србима Дан државности Републике Србије - Сретење, нагласивши да држава тако богате историје заслужује поштовање свих у региону, Европи и свијету.

"Републици Србији најприје треба честитати на брилијантним успјесима током протеклих година који су је позиционирали на мјесто лидера региона. Сретење не прослављају само грађани Србије, већ и народ Српске и Срби широм свијета, који се искрено радују сваком успјеху своје матице Србије. Привредно и војно јака Србија је Србија какву заслужује народ који је неуморно чинио подвиге кроз историју" навео је Селак у честитци.

Истакао је да су у Орашцу уочи Сретења 1804. године ударени су вјечни темељи модерне Србије, који су изидани на камену старог српског царства.

"Јуначким подвизима српска војска протјерала је вјековне завојеваче Османлије, а српска интелигенција, умност и револуционарност изњедриле су први српски Устав на Сретење 1835. године, који је донио дуго чекане слободе и права, укинуо феудализам, те Србију позиционирао на мапи модерне Европе. Република Српска ће увијек поштовати, увијек подржавати и бранити интересе српског народа и Србије." навео је предсједник Социјалистичке партије Српске

"И у добрим и у оним тежим временима, која се неизбјежно преплићу, наше двије државе ће заједничким снагама одговорити свим изазовима који буду пред нашим народом. Наша заједничка будућност биће блистава, јер наш народ има одважност Карађорђеву и виспреност Милошеву" закључио је Селак честитајући Дан државности Србије.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана