Седлари прославили Илиндан: Молитва за родну годину

ГС
Седлари прославили Илиндан: Молитва за родну годину

ТРЕБИЊЕ - У цркви Светог пророка Илије у селу Седлари у Поповом пољу данас је служена литургија поводом Илиндана, славе храма и прислуге села.

Свету литургију служио је сеоски парох и старјешина Саборног храма Светог Преображења Господњег, Младен Жуловић, који је рекао да је Бог Светог Илију смјестио у царство анђела.

- И светитељ би, попут анђела, сасјекао свакога ко сагријеши, зато га је Бог, безгрешног и непорочног, склонио у царство анђела, јер је Бог милостив и спасава човјека, истакао је свештеник, честитајући славу и на дан познат по великој суши пожелио да падне дуго чекана киша.

- Нека да Бог да дође киша, да земља прими оно што јој је потребно ради живота и усјева, али исто тако да се не поквари грожђе које треба да дозрије. Свима нека Бог дарује милост, радост, здравље и напредак у животу, пожелио је свештеник Младен Жуловић.

Испред црквеног одбора присутнима се обратио Милан Бакмаз.

- Захваљујем свима који су данас дошли у Седларе, да се заједно помолимо Богу и прославимо Светог Илију. Нека да Бог да се и убудуће у добром здрављу и срећи састајемо, на многаја љета, рекао је Бакмаз.

Осим бројних вјерника из овог села и Седлараца који живе далеко од родног краја, литургији је присуствовао Лука Петровић, генерални директор Електропривреде РС, као и мјештани других поповопољских и требињских села, ппреноси Требиње лајв

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана