Седар заинтересован за сарадњу са Средњошколским центром Пале

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Новоименовани амбасадор Словеније у БиХ Дамијан Седар данас је у разговору са министром просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић исказао заинтересованост да оствари сарадњу са Средњошколским центром Пале и омогући одређеном броју ученика који се школују за куваре да стичу практична знања.

Саговорници су разговарали о могућностима сарадње у области образовања и културе, а Тривићева је упознала амбасадора са реформским процесима у области образовања, посебно у домену развоја средњег стручног образовања и организовања практичне наставе код послодаваца.

Она је навела да је у овој години планирана интензивнија сарадња школа са привредницима како би се обезбиједила практична настава код послодаваца за што већи број ученика из средњих стручних школа, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

"На тај начин би ојачали њихове компетенције, али и отворили могућност да по окончању школовања, у складу са потребама компанија, остану да раде у компанијама у којима су обављали практичну наставу", рекла је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана