Савјети за безбрижну комуникацију у региону Западног Балкана

M:tel
Савјети за безбрижну комуникацију у региону Западног Балкана

У периоду када сви размишљамо о путовањима и љетовању, поставља се и питање коришћења мобилног телефона током путовања. Познато је да m:tel има велики број роминг тарифних опција које се могу активирати за путовања у Европске и многе друге свјетске дестинације, а да ли је свима познато како да користе телефон док су у региону Западног Балкана? Управо у овом тексту посветићемо се свему ономе што бисте требали да знате!

За почетак, подсјетимо се да је примјеном споразума о укидању роминга, на подручју Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Албаније  ваша комуникација обухваћена вашим корисничким пакетом по тарифи која вам се наплаћује у матичној мрежи. Дакле у овим земљама ваш мобилни телефон користите као код куће.

Приликом сваког путовања, предлажемо вам да на свом телефону подесите мануелно бирање мреже, те да је сами одаберете уласком у једну од горе наведених земаља региона Западног Балкана. Можете да одаберете било којег оператера доступног у тој земљи, а списак мрежних ознака по земљама погледајте овдје.

Прије путовања предлажемо вам и сљедеће:

  • Провјерите колико бонуса за мобилни интернет имате у свом тарифном моделу. То можете да провјерите путем апликације m:go (App StoreGoogle Play или AppGallery) или позивом корисничког центра на бројеве 0800 50 000 за постпаид кориснике, 066 10 10 10 за препаид кориснике или  0800 50 300 за пословне кориснике. Уколико кориснички центар позивате из иностранства, користите број 066 10 10 10.
  • У подешавањима на вашем телефону, у мобилним подацима провјерите и коригујте APN. За postpaid кориснике APN је mtelsmart, а за prepaid кориснике је mtelfrend.
  • Провјерите да ли сте на свом уређају укључили опцију преноса података у ромингу.
  • Позивом m:tel контакт центра провјерите да ли сте некад затражили да вам се искључи услуга мобилног интернета, односно преноса података у ромингу.

Не заборавите, ако будете имали потребу за додатним мобилним интернетом, увијек можете да активирате једну од доступних роминг тарифних опција за Западни Балкан.

А уколико вам је потребно још додатних информација које у овом тексту нисмо навели, на адреси mtel.ba прочитајте одговоре на најчешћа питања о ромингу у региону Западног Балкана и безбрижно пођите на пут!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана