Савјет возачима: На дужа путовања идите рано ујутро или касно поподне

Срна
Савјет возачима: На дужа путовања идите рано ујутро или касно поподне

БАЊАЛУКА - Ауто-мото савез Републике Српске савјетује јутрос возачима да буду максимално опрезни и да, због високе дневне температуре, дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Саобраћај се на већини путева одвја без застоја и посебних ограничења, а на мјестима извођења радова обавезно је поштовање привремене сигнализације. Измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње пословног објекта на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка - Бањалука.

Радови се изводе на путним правцима Градишка - Нова Топола - Клашнице, затим Црквина - граница Република Српска/ФБиХ Леденице, у Улици краља Александра Приједору на дионици према Козарској Дубици, те на путу Ламовита - Ивањска и Стари Угљевик - Главичице у рејону Глиња.

Успорено се због радова вози на путним правцима Бијељина - Шепак у мјесту Пилица, Власеница - Соколац на Хан Пијеску, Жегуља - Љубиње (дионица Подврсник – Љубиње), Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље), на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, као и на дијелу пута Рогољи - Бараћи.

На дионици регионалног пута Разбој - Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој - Горња Вијака - Дервента - Добој и Разбој - Тедин Хан - Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље - Миљевина и Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Подновље-Поље /код деминерског градилишта “Горњи Божинци” долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова. Обустава ће се вршити на начин 30 минута обуставе, а пропуштење саобраћаја 10 минута.

У ФБиХ се због радова спорије вози на магистралним путевима Лашва-Каоник, Травник-Витез, Читлук-Љубушки, Бихаћ-Каменица, Ливно-Шуица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због радова на мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела “1. март” на дионици ауто-пута Зеница - Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана