Савић: Направљени помаци, дилеме ћемо рјешавати

СРНА
Foto: срна

ГАЦКО - Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Александар Савић рекао је данас да су направљени помаци заједно са представницима власти када је ријеч о положају борачких категорија у Српској, а да ће неке дилеме између БОРС-а и Владе Српске бити ријешене у наредном периоду.

"Постоји добра воља да се актуелна питања ставе на дневни ред како би БОРС дјелимично био задовољан рјешењима", рекао је Савић новинарима у Гацку гдје је одржана сједница Предсједништва БОРС-а. Он је истакао да борачка популација у Српској првенствено није запослена, а тренутно је неопходно око 37 милиона КМ за стамбено збрињавање породица погинулих бораца, будући да има око 4.000 нових захтјева. Савић је поручио да је БОРС изнад свих, иако постоје неспоразуми.

Предсједник Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине Слободан Илић рекао је да је данашњим састанком покушано да се оствари јединство у БОРС-у, које је нарушено. Илић сматра да су неки од разлога нарушеног јединства личне амбиције, засићење неких од чланова, али и мијешање политике.

"То нам отежава рад и ако се нешто не промијени теже ћемо доћи до остварења циљева. Само јединствена Борачка организација може дати коначан резултат у борби за остваривање потреба оних који су нас бирали", рекао је Илић. Он је истакао да у Гацку нема незапослене дјеце погинулих бораца, а ријешена су и сва питања приоритетних категорија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана