Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС: Протести нису начин рјешавања проблема

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске ограђује се од протеста Градског одбора удружења инвалида Бањалука, наглашава да ово није начин за рјешавање проблема, поготово у вријеме предизборне кампање.

Савез има континуитет у сарадње са институцијама Републике Српске, посебно са Министарством здравља и социјалне заштите.

"У протеклом периоду, као резултат партнерског односа са институцијама произашло је ноколио нових права повећани износи накнада из социјалне и дјечије заштите. Ради се и на анализи постојећих и потреби увиођења нових права ако би се квалитет живота наших корисника био што бољи, а све у партнерској сарадњи са релевантним институцијама", наводи се у саопштењу.

У овом савезу сматрају да овакви потези могу само нанијети штету како лицима са инвалидитетом, тако и организацијама.

Представници Градског одбора удружења инвалида Бањалука данас су поново упутили своје захтјеве Министарству здравља и социјалне заштите Република Српске у вези са личним инвалиднинама, те нагласили да је Законом о социјалној заштити учињена неправда према лицима са најтежим инвалидитетом и да то треба исправити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана