Савез слијепих Српске организовао културно-умјетнички програм

Срна
Савез слијепих Српске организовао културно-умјетнички програм

БИЈЕЉИНА - Савез слијепих Републике Српске организовао је данас културно-умјетнички програм у оквиру манифестације "Вишњићеви дани", а централна тачка програма је промоција књиге "Песме старог Јапана" у преводу Милоша Црњанског, коју је Савез објавио на Брајевом писму и уобичајеној штампи.

"У културно-умјетничком програму под називом `С Вишњићем у сјећању - Свјетлост музике и стиха` наступили су, осим чланова Савеза и представници Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Српске и Центра `Будућност` из Дервенте", рекао је новинарима предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић.

Сузић је подсјетио да Савез традиционално учествује у манифестацији "Вишњићеви дани" чиме се на неки начин одужују Филипу Вишњићу, народном трибуну, гуслару и пјеснику, великој личности у историји српског народа.

Он је изразио задовољство што СПКД "Просвјета" Бијељина сваке године уврштава у овај програм и Савез слијепих Републике Српске.

Прије културно-умјетничког програма који је одржан у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, чланови Савеза положили су цвијеће на помен-бисту Филипа Вишњића на тргу испред библиотеке.

Директор Народне библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина Жељана Арсеновић рекла је новинарима да сваке године, у оквиру манифестације "Вишњићеви дани", Савез слијепих учествује са својим културно-умјетничким програмом заједно са сарадницима из Специјалне школе за слијапа и слабовида лица "Будућност" Дервента и Библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана