Састанак уредника дневних листова у Сарајеву: Новине су важна баштина

ГС
Састанак уредника дневних листова у Сарајеву: Новине су важна баштина

САРАЈЕВО - Састанак главних уредника и директора "Гласа Српске", "Независних новина", "Вечерњег листа", "Аваза" и "Ослобођења", уз подршку Савјета за штампу Босне и Херцеговине, одржан је данас у Сарајеву, у редакцији "Ослобођења".

Уз потпуну сугласност да су издавачи принтаних медија - за разлику од праксе у Европи, али и регији - препуштени тражењу властитих рецепата за преживљавање, као и за припадајуће и подржавајуће индустрије, најављен је заједнички наступ ка релевантним адресама.

Слободна и квалитетна штампана издања нису само свједоци историје и заједничка културна баштина, већ и простор размјене мишљења, отварања важних тема и полигони за кристализовање идеја и праваца будућег дјеловања, као што су и незаобилазан извор информисања. 

Друштва развијене демократије чувају свој принт, али сви актери овог сусрета увјерени су да су земљама које настоје подићи своје демократске љествице новине насушна потреба и ријешени су да се заједничким снагама изборе за чување, али и развој квалитета новина које воде. 

На данашњем састанку договорени су редовнији сусрети.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана