Саша Кукољ изабран за новог предсједника Синдиката металаца и рудара

Срна
Саша Кукољ изабран за новог предсједника Синдиката металаца и рудара

СРЕБРЕНИЦА - Саша Кукољ из фирме “Арцерол Митал” из Приједора изабран је данас за новог предсједника Синдиката металаца и рудара Републике Српске на Конгресу овог синдиката одржаном у фирми “Гросс” у Сасама код Сребренице.

Кукољ је на мјесту предсједника замијенио Обрада Белензаду.

На данашњем седмом Конгресу изабран је и нови сазив Скупштине, као и Управног одбора овог синдиката и одржане су њихове конститутивне сједнице.

Кукољ је након избора изјавио Срни да су синдикалци свих десет чланица Синдиката металаца и рудара Српске подржале његову кандидатуру и да је једногласно изабран на ову дужност.

Он је захвалио за подршку и позвао на сарадњу све чланове Скупштине и Управног одбора овог синдиката, који има више од 2.000 чланова.

“Усвојили смо основне смјернице рада и закључили да је неопходна јавност рада у настојању да са новим иницијативама и приједлозима учествујемо у стварању услова за побољшање радноправног статуса радника који тренутно није на задовољавајућем нивоу”, рекао је Кукољ.

Он је истакао да је овај синдикат специфичан по томе што су све чланице из реалног сектора, а већи број их је са већинским приватним капиталом.

“То је доказ и порука другим радницима који су у сличном положају да је могуће синдикално организовање у приватним компанијама. Можемо свима помоћи у организовању синдикалних организација у приватним фирмама да би се залагали за бољи положај запослених”, поручио је Кукољ.

Према његовим ријечима, посебан и хитан задатак новог руководства Синдиката металаца и рудара јесте сагледавање стања и налажење рјешења за дефинисање статуса радника металских фирми “МОФАС” из Источног Сарајева и “Алат” из Требиња.

Он је изразио наду да ће проблеми бити превазиђени и да ће те фирме наставити са радом, а запослени остварити своја законска права.

Након радног дијела учесници Конгреса и чланови Скупштине и Управног одбора обишли су круг и дио погона Рудника олова и цинка у Сасама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана