Сарина мајка: Ништа посебно нисам тражила, само истину шта се десило са нашим дјететом

Независне
Сарина мајка: Ништа посебно нисам тражила, само истину шта се десило са нашим дјететом

"На основу свега што је прошло и свега што се тиче тих установа, не желим да дам никакав коментар. Од њих нисам тражила ништа посебно, осим што сам хтјела да знам шта се десило са мојим дјететом".

Поручила је ово за "Независне новине", Александра Благојевић, мајка мале Саре, након што је Окружно јавно тужилаштво Бањалука формирало предмет у вези са свим тврдњама и радњама које су објављене у документарном филму "Гдје је Сара?", а који је урадио Центар за истраживачко новинарство (ЦИН).

"Након ових пет и по година борбе, ми смо као родитељи покушали све регуларно и по њиховом протоколу и испоштовали смо те протоколе. И онда када смо схватили да од тог нема ништа, као родитељи смо морали да предузмемо сами. Ми смо урадили то што смо урадили, драго ми је да људи коначно схватају озбиљност свега тога, а да коментаришем све институције и сваку особу понаособ, што се тиче њиховог тренутног момента, заиста не желим", казала је Александра.

На питање вјерује ли да ће ово сада нешто промијенити, одговара да циљ који она има јесте да се промијени много тога.

"Од нашег закона и система који је чиста нула, до осталих институција које су неозбилње и неодговорне. То вам једино могу рећи. Није ствар више у томе да ли се води полемика да ли је дијете живо или не, него једноставно, ми смо хтјели да поручимо да сви родитељи имају право да знају шта се дешава са њиховом дјецом у сваком тренутку. То је нешто што је нас заобишло и прескочило, осим за неке одређене изјаве, а за њих више не желим да се нервирам", поручила је Александра.

Борбу, каже, наставља.

"Моје мишљење је подијељено, и да је дијете живо и да није. Ја сам врло свјесна да постоји велика вјероватноћа да није, али се то могло саопштити на много љепши начин. И сад не би дошло до ове збрке. Милош и ја не бисмо потрошили пет и по година, и сви ови људи не би морали да раде оно што раде да су институције урадиле свој посао како треба", каже Александра, додајући:

"Ја ништа посебно нисам тражила од њих. Тражила сам истину о томе шта се десило са нашим дјететом. Ја увијек кажем како јесте, немам прстом уперену мету ни у кога, у смислу да кажем да је крив овај или онај. Оним рекла-казала се баве они којима је досадно у животу. Само знам да је систем заказао и да је свака институција крива понаособ у цјелини. Немам особу да кажем то је тај или то је та, нити то желим".

Подсјећамо, осим случаја мистериозне смрти дјевојчице Саре на коју је указано у документарном филму "Гдје је Сара?" сумњива је смрт још три бебе за чију судбину се не зна.

Повезани текстови:

ЕКСКЛУЗИВНО Још родитеља из Српске тражи истину о својој дјеци!

Потврђено: Тужилаштво отворило предмет у случају „Сара“

Кривичнe пријавe за одговорност у случају „Сара“

БАЊАЛУКО: Гдје је Сара? (ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана