Сарајевски “Клас“ редукује извоз брашна

Срна
Сарајевски “Клас“ редукује извоз брашна

САРАЈЕВО - Сарајевска компанија „Клас“ одлучила је да максимално редукује извоз брашна, а неким земљама и обустави, како би осигурала довољне количине за домаће тржиште.

Управа компаније донијела је одлуку да се редукује извоз брашна према великим извозним тржиштима, јер је потражња за брашном и до три пута већа од уобичајене, што доводи у питање стабилност и снабдијевеност домаћег тржишта које је у овом тренутку приоритет.

Из ове компаније истичу да прилагођавањем тренутној ситуацији и све строжим ограничењима увоза пшенице и осталих сировина, потрошачи БиХ морају осјећати сигурност у смислу да ће на полицама бити довољне количине „Класовог“ брашна.

-Примарни задатак јесте заштитити грађане БиХ у условима више него отежане набавке сировина како то, у овим моментима за своје домаће потрошаче, раде и све друге европске и регионалне државе - саопштено је из „Класа“.

Тренутно се на тржишту пшенице дешава консолидација и редефинисање количина и услова пословања коју иницирају произвођачи ове житарице, па сходно томе „Клас“ редовно прати ситуацију и врши процјену стања залиха свих сировина са циљем континуираног и стабилног снабдијевања тржишта, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана