Сарајево поново најзагађенији град на свијету

ГС
Сарајево поново најзагађенији град на свијету

Ваздух у Сарајеву поново је најзагађенији на свијету, показују подаци ИQАир странице, која из минуте у минуту прати квалитет ваздуха у свим градовима свијета.

Одмах иза Сарајева, на славној листи налази се и Мумбаи (Индија), Лахоре (Пакистан), Милано (Италија), Катхманду (Непал).

Што се тиче ситуације у региону, Загреб је на 25., Београд на 28., Скопље на 48., а Приштина на 56. мјесту. Концентрација штетних ПМ2.5 честица у Сарајеву данас износи 176 микрограма по метру кубном. Таква концентрација штетних честица сарајевски ваздух сврстава у категорију нездравог ваздуха.

Грађанима се савјетује да избјегавају дужи боравак на отвореном. Сутра у већем дијелу земље очекује се претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Нешто више облачности бит ће прије подне у сјеверним и сјевероисточним подручјима, преноси Клиx.

По котлинама и уз ријечне токове очекује се магла или ниска облачност. Вјетар ће бити слаб промјенљивог смјера. Јутарња температура од -4 до 2, на југу до 6, а дневна од 5 до 11, на југу земље до 16 степени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана