Саобраћај се одвија редовно, скреће се пажња на одроне

Срна
Саобраћај се одвија редовно, скреће се пажња на одроне

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, уз повољне временске услове, а из Ауто-мото савеза Српске скрећу пажњу возачима на могуће одроне на дионицама у усјецима.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима се савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.

Ради постављања расвјете у тунелима "Цера 3" и "Строгоник", на магистралном путу Бродар-Вишеград 1 измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Планирано је да ови радови трају до 25.октобра.

Због деминерских радова до 2. августа долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дионици Котор Варош – Теслић, у мјесту Рујевица, осим викенда у времену између 7.30 до 13.00 часова, са повременом обуставом саобраћаја, сваких 30 минута и пропуштањем од 15 минута.

Због минирања терена до 8. октобра долазиће до поврмене обуставе саобраћаја на дионици регионалноаг пута Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој. Саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација.

На дионици магистралног пута Бродар- граница Република Српска/Србија /Рудо 1/ у тунелу Трговишта, измијењен је режим саобраћаја због извођења радова на постављању расвјете. /до 17. септембра/

На на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка због извођења радова на споју наведеног магистралног и регионалног пута, измијењен је режим саобраћаја. /Предвиђено је да радови трају до 14. авхуста/

Због радова на постављању расвјете у тунелу "Сијерачке стијене", измијењен је режим саобраћаја на дионици Добро Поље - Миљевина уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију. /Предвиђено је да радови трају до 3. септембра/

Због радова на мосту "Богдановац", измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију. /Предвиђено је да радови трају до 4. септембра/

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због радова на рехабилитацији дионице магистралног пута Хан Пијесак 2 – Соколац, измјењен је режим саобраћаја /до 31. децембра/

Минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево-Фоча,дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком. Саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. /до 31. децембра/

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо 2, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој. /Радови продужени до 31. децембра/

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1 - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја. Напомињемо да се наведена забрана саобраћаја не односи на возила Рудника и Термоелектране "Угљевик".

На регионалном путу РПрибој - граница Република Српска/федерација иХ /Шибошница/, дионица Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Од 2. јуна 2021. на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу 3104 /стара ознака Р-472/ дионица Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на магистралном путу МИ-101 дионица Клашнице 2 - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичким ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Српска/Србија /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ санациони радови актуелни су на магистралним путевима Витез-Травник, Кладањ-Власеница, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље, Фоча-Устиколина и Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

С обзиром да је стање на границама веома промјењиво, возачима из АМС препоручују да се информишу путем њихових веб-камера.

До краја августа, за путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац /на путу Гацко-Никшић/.

На граничном прелазу Каракај /код Зворника/ забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко пет тона преусмјеравају се на нови мост "Братољуб" у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана