Саобраћај се одвија по претежнo сувим коловозима, магла на вишим предјелима

Срна
Foto: arhiva

БИЈЕЉИНА- На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се саобраћа по претежно сувим коловозима, а возачима се савјетује да буду опрезни на дионицама у вишим предјелима, посебно на подручју Кнежева, због магле која мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, а посједовање зимске опреме обавезно је до 1. априла. На регионалном путу Језеро-Шипово данас од 8.00 до 17.00 часова саобраћај ће, због радова, бити потпуно обустављен.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на путевима Бијељина два - Угљевичка Обријеж, Црна Ријека - Угар, Ивањска - Шарговац, у Трну на силаску са надвожњака, Челинац - Котор Варош, Челинац - Укрина, Руданка - Добој два, Руданка-Добој, Градишка - Нова Топола, Србац - Горња Вијака један - Горња Вијака два - Разбој, Разбој - Тедин Хан, Тедин Хан - Теслић, Бањалука - Стари Мајдан два, Шипово - Ново Село, Језеро - Шипово.

Од 8.00 до 15.00 часова, због деминирања, долази до повремених получасовних обустава саобраћаја на дионицама путева Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента. Због активираног клизишта, саобраћај се на путу Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - Граничном прелазу Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. Вангабаритни терет кретаће се путевима Станић Ријека - Каруше, Станић Ријека - Гранични прелаз Брод, Станић Ријека - ауто-пут - Бањалука, Гранични прелаз Шамац - Рудник - Станари, па возачи треба да на овим путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса премашује 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, као и за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на путу Клашнице 2 - Шарговац у мјесту Трн, док је на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље саобраћај забрањен за сва возила чија је маса већа од 16 тона. У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља.

Због радова спорије се саобраћа на путевима Груде-Љубушки и Столац-Хутово. На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. /крај/љљ ОНЛАЈН БЕСЈЕДА ПРОФЕСОРА МИЛОША КОВИЋАПАЛЕ, 28. МАРТА /СРНА/ - Професор Милош Ковић одржаће данас онлајн бесједу на Филозофском факултету на Палама у организацији студената ове високошколске установе. Из студентске организације наводе да је директан повод за овај догађај недавна забрана уласка у БиХ професору Ковићу чиме је спријечен да испуњава радне обавезе на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву гдје предаје дуги низ година.

Појекат се реализује у сарадњи са патриотским организацијама широм Републике Српске, те ће бесједа истовремено бити емитована у више градова и општина. Онлајн бесједа биће организована у амфитеатру Филозофског факултета на Палама са почетком у 18.00 часова. Гранична полиција БиХ забранила је 12. марта улазак у БиХ професору Милошу Ковићу уз образложење да "представља пријетњу по безбједност БиХ". Професору Ковићу забрањен је улазак у БиХ по одлуци Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана