Саобраћај без застоја, магла у котлинама

Срна
Саобраћај без застоја, магла у котлинама

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћа се без застоја и посебних ограничења, у усјецима су могући одрони, а у котлинама је мјестимично смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Из АМС возачима савјетују максимално опрезну вожњу, те да због високе дневне температуре, дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Због реконструкције надвожњака жељезничке пруге измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска.

На магистралном путу Власеница-Соколац на Хан Пијеску у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину вожње и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, због радова, долази до повремене обуставе саобраћаја.

На дионици Рогољи-Бараћи у току су је санација магистралног пута у дужини од 1.450 метара, па се саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно због радова, до 1. јула.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

АМС Српске омогућио је возачима да се путем интернет странице и андроид апликације за мобилни телефон упознају о локацијама 67 нових стационарних радарских уређаја за контролу брзине возила, постављених на путевима у Републици Српској.

Наредних дана интернет страница и андроид апликација биће допуњена локацијама стационарних радарских уређаја у ФБиХ.

У ФБиХ спорије се, због радова, саобраћа на магистралним путевима Србљани-Босанска Крупа, Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Травник-Витез, Шићки Брод-Лукавац, Читлук-Љубушки, Бихаћ-Каменица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због санације на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута А-1 Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/ сваким даном осим недјеље од 6.00 до 15.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на алтернативне правце. Од 15.00 до 6.00 часова на мјесту радова саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћај одвија преко моста - у функцији је једна трака на мосту.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко-Никшић отворен је за међународни саобраћај

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана