Санирана пукотина земљишта на Паприковцу код УКЦ-а, радови настављени

Г.С.
Санирана пукотина земљишта на Паприковцу код УКЦ-а, радови настављени

БАЊАЛУКА - УКЦ Републике Српске подузео је све потребне радње након што је дошло до одступања потпорног зида код ламеле 1, на пројекту “Пројектовање, изградња и опремање објекта за стационарни саобраћај”, односно изградње гаража за паркинг на УКЦ-у Републике Српске.

УКЦ је организовао састанак са Пројектантом и надзорним органом. Извођачу су дате инструкције за даље поступање као и нова техничка рјешења, а обавијештен је и Инспекторат Републике Српске, кажу из највеће здравствене установе у Републици Српској.

“Чим су утврђена одступања потпорног зида правовремено су изведени радови на санацији потпорног зида, као и санирање пукотина земљишта, а радови на изградњи објекта се настављају планираном динамиком. Важно је нагласити да безбједност објекта и објеката око градилишта нису угрожени. На овом градилишту је и раније било слијегања земљишта, што је у протеклом периоду успјешно санирано”, кажу у УКЦ-у Српске.

ИЗ УКЦ-а поручују да ће саобраћајни комплекс бити изграђен за добробит  грађана, пацијената и медицинских радника.

“Покушај манипулације представника градске власти и појединих портала да овај догађај искористе за своју политичку кампању против проф. др Владе Ђајића обучену у рухо наводне бриге о грађанима је крајње неприхватљив и непристојан јер су показали још једном да не бирају средства како да дођу до својих циљева. Саобраћајни комплекс ће бити изграђен за добробит наших грађана, пацијената и медицинских радника упркос жељама оних који не желе просперитет и изградњу Бањалуке и Републике Српске”, наведено је из УКЦ-а Српске.

Подсјећају да је ријеч о капиталном пројекту који ће, кажу, ријешити велики проблем недостатка паркинг мјеста око највеће здравствене установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана