Само у БиХ: Возио пса на крову голфа

Агенције
Само у БиХ: Возио пса на крову голфа

На друштвеним мрежама у БиХ се појавио снимак како се пас вози на крову аутомобила у покрету, а изазвао је бројне реакције.

Фејсбук страница "busovacki.ba" објавио је снимак са аутомобилом у покрету, регистарских таблица из БиХ, на којем се види пас који стоји на крову аутомобила у покрету, без икакве заштите.

Коментари су бројни, а многи грађани су згрожени поступком, те наводе:

"Јадне животиње", "Треба платити дебелу казну" и слично.

Подсјећамо, Закон о добробити животиња јасно дефинише опхођење према животињама, посебно кућним љубимцима, у којима се између осталог регулише и транспорт животиња у глави 6. члан 18. Закона о заштити и добробити животиња у БиХ. 

У истоименом закону се наводи да "животиње које се транспортују друмским, жељезничким или ваздушним превозом треба да имају одговарајући простор, зависно од врсте животиње, са довољном вентилацијом, да буду заштићене од неповољних временских услова и да им је обезбијеђена довољна количина воде и хране".

Такође, животиње морају бити заштићене од повреда, те намјерног излагања великој хладноћи или топлоти.

Чак и без чланова закона, овакав вид транспорта животиње није хуман. Осим угрожавања животиње, оваквим понашањем долази и до угрожавања свих учесника у саобраћају, због могућности саобраћајне несреће, удеса и пада саме животиње са аутомобила. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана