Шамац: Усвојен нацрт ребаланса буџета од 10.321.000 КМ

Срна
Шамац: Усвојен нацрт ребаланса буџета од 10.321.000 КМ

ШАМАЦ - Скупштина општине Шамац усвојила је данас Нацрт ребаланса овогодишњег буџета, који је планиран у износу 10.321.000 КМ И за 12 одсто је већи у односу на буџет од 9.200.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за финансије Велимир Андрић рекао је да су основни разлози повећања приходовне стране већи приходи од индиректних пореза, али и приходи по основу других властитих прихода општине, првенствено прихода по основу пореза на непокретност, али и појачане наплате комуналне таксе и накнаде властитих прихода.

Најзначајнији расходи су по основу проширења права социјалне заштите, односно законских измјена, али и расходи по основу улагања у капиталне инвестиције, који су значајно већи и достигли су ниво од 1.643.000 КМ.

Андрић је напоменуо да је данас усвојен и Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци у износу од 4.909.000 КМ или 53 одсто у односу на планирани буџет.

Он је навео да је у првом полугодишњу имају и суфицит од 388.000 КМ, највећи у посљедњих 15 година.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је новинарима да је добио сагласност да потпише уговор за проширење водоводне мреже са предузећем "Водовод и канализација" у склопу реализације МЕГ пројекта, у којем општина Шамац учествује са 31 локалном самоуправом у БиХ уз подршку влада Швајцарске и Шведске кроз Развојни програм УН.

"Очекујемо да кроз тај пројекат обезбиједимо додатна финансијска средства за проширење водоводне мреже и истовремено подигнемо ниво комуналних услуга", рекао је Милићевић.

Предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић рекао је новинарима да је усвојена и одлука да се управљање и одржавање православних гробаља повјери шамачком предузећу "Слободна зона".

На данашњој сједници локалног парламента одборници су једногласно подржали именовање Наташе Маринковић за начелника Одјељења за општу управу и директора Дома здравља Шамац Лепу Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана