Сакупљена 41 хиљада искориштених лименки Нектар пива на Нектар ОК ФЕСТ-у

Г.С.
Сакупљена 41 хиљада искориштених лименки Нектар пива на Нектар ОК ФЕСТ-у

“Нектар ОК фест”, музички фестивал који се одржава у оквиру националног парка Сутјеска, осим одличног провода доноси и сјајне резултате када је ријеч о рециклажи и заштити животне средине. У сарадњу са пројектом “Свака лименка се рачуна” сакупљено је више од 41 хиљаде комада искориштених алуминијумских лименки за пиће, током 4 дана трајања манифестације, које су након тога послане на рециклажу.

“Чаробан амбијент у оквиру кога се одржава манифестација је додатна инспирација за све посетиоце да се понашају одговорно, а за нас, из пројекта Свака лименка се рачуна, право место да дамо наш допринос рециклажи и заштити животне средине” казао је Немања Марјановић, испред пројекта Свака лименка се рачуна и додао: “алуминијумска лименка може да се рециклира неограничен број пута са минималним губицима и из тог разлога смо, у сарадњи са компанијом Ball Corporation, организаторима фестивала и  Бањалучком пиваром, спровели акцију сакупљања искориштене алуминијумске амбалаже, како она не би завршила у природи као отпад, већ како би се даље користила и третирала као ресурс.”

У оквиру “Нектар ОК фест-а”организовано је више различитих активности у циљу промоције рециклаже уз подршку пројекта “Свака лименка се рачуна”. Присутни су могли да одложе, искориштену алуминијумску амбалажу, у ранчеве промотерки или канте које су биле постављене на више различитих пунктова, а најодговорнији посјетиоци су награђивани уз помоћ флеx смарт система који су кориштени на лицу мјеста. Како би се публика анимирала постављена је Пиxелата, својеврсно сликарско платно направљено од лименки, које су осликали street умјетници. Такође ту је била забавна друштвена игра XOXO која се покретала убацивањем лименке и која је мотивисала присутне да рециклирају.

“У жељи да доживљај сјајне забаве коју пружа “Нектар ОК Фест” употпунимо осмислили смо и покренули ове забавне еколошке акције, а све у циљу да подстакнемо посјетиоце и пивопије да се побрину за очување природног амбијента у којем се Фестивал одржава. Алуминијумска лименка “Нектар-а” је била главна амбалажа на “Нектар ОК Фест-у”, управо из жеље да подстакнемо рециклажу, а сам податак од преко 40 хиљада прикупљених лименки “Нектар” пива показује нам да су пивопије одлично прихватиле нашу акцију. Поред бројних активности по питању рециклаже ту је био и, незаобилазан, “Nektar pub” гдје су  најодговорнијим посјетиоцима сваког дана уручивани поклони. Посјетиоци “Нектар ОК фест-а” ове године су имали прилику пробати и “Нектар без филтера”, као и да уживају на  “Neltar Stage -у”, који је ове године премијерно отворен”, изјавила је Андреа Лиздек, Маркетинг менаџер Бањалучке пиваре.

Фантастичан репертоар окупио је преко 35.000  људи из свих држава региона. Бројни извођачи, домаће и свјетске музичке сцене, забављали су публику током једног предфестивалског и три фестивалска дана. Џа или Бу, Бојана Вунтуришевић, Thievery Corporation, The Toy Dolls, Sunshine, Лету Штуке, , Nipplepeople, Бијесови, Who See, Atheist Rap, Bad Copy, Нено Белан & Фиуменс, Парни Ваљак, Војко В, Ритам Нереда, само су неки од извођача и бендова које је публика имала прилику да слуша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана