Сајић: Честитка поводом 75 година од оснивања црквене општине Минхен

Срна
Foto: Срна

МИНХЕН- Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић упутила је поводом 75 година од оснивања Црквене општине Минхен честитку Српској православној епархији диселдорфској и Њемачке, епископу Григорију и Српској православној црквеној општини Михнен, јереју Бојану Симићу.

"Желим да Вам честитам велики и значајан јубилеј за Српску православну цркву, Епархију диселдорфску и Њемачку, Црквену општину Минхен, као и за сав вјерујући српски род. Седамдесет пет година се српски народ на подручју Минхена и Баварске окупљао и савијао око своје Цркве и у њој тражио утјеху и благослов и у тешким и у добрим временима", навела је Сајићева у честитки.

Она је истакла да у Цркву Светог Јована Владимира у Минхену и данас као и свих претходних година долази народ на утјеху и на духовно окријепљење.

"Гдје год су Срби живјели, градили су своје цркве и манастире и тако су очували своју православну духовност и духовно здравље свога народа.

Желим да и убудуће Српска Православна црквена општина Минхен заједно са својим вјерницима чува и његује хришћанске вредности и достојно репрезентује нашу вјеру и културу", навела је Сајићева, упутивши искрене и срдачне честитке за овај велики јубилеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана