Сајић: Било ми је задовољство да помогнем нашем хероју са Паштрика

СРНА
Сајић: Било ми је задовољство да помогнем нашем хероју са Паштрика

Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић присуствовала је хуманитарној акцији "Тројка из блока" коју је у том граду организовало Удружење "Срби за Србе" за хероја са Паштрика, Стојића Марковића.

Сајићева је у изјави Срни изразила задовољство што је учествовала у хуманитарној акцији, подсјећајући да је Удружење “Срби за Србе” хуманитарна организација која постоји већ 16 година у 10 земаља свијета и да је у протеклом периоду сакупила више од седам милиона 680 хиљада евра и помогла десетине хиљаде породица.

– Било ми је задовољство јуче да заједно са нашим народом помогнем хероју са Паштрика – нагласила је Сајићева.

Она је подсјетила да је “Тројка из блока” хуманитарно-спортска активност у којој се прикупљају средства за вишечлане породице које су социјално угрожене.

– Захваљујем овом приликом и организацији `Срби за Србе` који су ми јуче уручили захвалницу за помоћ у спровођењу овог хуманитарног турнира на којем је било доста наших људи – додала је Сајићева.

Она је рекла да се ова хуманитарна активност одржавала у башти Генералног конзулата Србије и да је прикупљена поприлична свота новца.

– Заиста ми је драго да сам и на овај начин могла да помогнем некоме коме је заиста у стању потребе – навела је Сајићева.

Породици Стојића Марковића, који има шесторо дјеце, изгорјела је кућа у којој су живјели, а иако је ратни војни инвалид и херој са Паштрика, није успио да оствари тај статус јер је у кући изгорјела комплетна документација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана