Сајам у Солуну прилика за позиционирање понуде Српске на свјетском тржишту

Srna
Foto: Srna

Република Српска је туристичка дестинација која из дана у дан биљежи континуиран раст и развој, а сајам туризма у Солуну добра је потврда да су превазиђени регионални оквири препознатљивости и да се све боље позиционирамо и на свјетском туристичком тржишту, речено је у Туристичкој организацији Српске.

У Туристичкој организацији су истакли да је Међународни сајам туризма "Филоксениа", који је данас отворен у Солуну, једна од највећих и најважнијих сајамских манифестација у југоисточној Европи, која је окупила велики број посјетилаца, туристичких стручњака и професионалаца из различитих дијелова свијета.

- На промотивном штанду Републике Српске који је смјештен на одличној локацији у павиљону 15 свјетској туристичкој јавности представља се комплетна туристичка понуда Српске и већ првог дана представљања биљежимо добру посјећеност штанду и висок ниво интересовања за туристичку понуду Српске - рекли су у Туристичкој организацији.

Сајам туризма у Солуну биће отворен до недјеље, 20. новембра, а промоција се реализује у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Грчкој.

Туристичка организација Републике Српске узела је учешће и на "53. Међународном сајму туризма" у Новом Саду, који је отворен јуче и траје до сутра. Из ове оргнаизације наводе да је ријеч о сајамској манифестацији, која се од ове године одржава у новој форми и новом термину.

- Ако узмемо у обзир да је у питању традиционално интересантно туристичко тржиште за Српску са којег нам интензивно долази велики број туриста, ово је одлична прилика да се посјетиоцима сајма, али и широј туристичкој јавности представи богата и разноврсна туристичка понуда Српске - навели су у Туристичкој организацији Републике Српске.

Туристичка организација Републике Српске и Привредна комора Републике Српске ове године су гости на штанду Привредне коморе Војводине.

- Ово је наставак успјешне сарадње и реализације Споразума о сарадњи између туристичких организација Српске и Војводине. Како смо на прагу зимске туристичке сезоне, акценат промоције је на понуди наших зимских центара, али и бањског, вјерског и других видова туризма - рекли су у Туристичкој организацији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана