Сајам меда и вина у Требињу окупио 35 излагаца

СРНА
Сајам меда и вина у Требињу окупио 35 излагаца

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић отворио је вечерас у овом граду традиционални Сајам меда и вина, који је окупио 35 излагача, чиме су почеле дводневне преображењске свечаности у част славе града и Саборног храма - Светог Преображења Господњег.

Ћурић је, након отварања Сајма у Градском парку Јован Дучић, честититао суграђанима предстојећу славу града, којој ће, како је рекао, присуствовати више од 40 делегација из Србије, Црне Горе, БиХ, као и гости из других земаља.

"То је заслуга свих нас јер је сваки наш суграђанин гостопримљив због чега се људи радо враћају у Требиње, што је јасна порука да тако треба да наставимо", изјавио је Ћурић новинарима.

Говорећи о Сајму меда и вина, Ћурић је захвалио домаћинима који се боре и производе квалитетне херцеговачке производе и што учешћем на овој манифестацији подржавају град и градске свечаности.

"Ко је пробао херцеговачки мед, тешко да ће промијенити и користити неки други", рекао је Ћурић и додао да, када је ријеч о вину, од 32 винарије које послују у Републици Српској - 27 их је из Требиња.

Директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина истакао је да је ово традиционални 16. сајам, који је и интернационални, на којем наступа 35 излагача, од којих је 25 произвођача меда и 10 винара.

"Ове, као и претходних година желимо да нашим драгим гостима и пријатељима представимо најбоља херцеговачка вина, мед, пршут, сир и све што Херцеговина нуди. Мјесто на Сајму уступили смо и излагачима из других региона да представе своје производе", истакао је Дутина.

Излагач на Сајму Никола Барзут навео је да је ове године изложио мед, ликере, мед у саћу, смокве и остале пчелиње производе.

Он је истакао да му наступ на овој манифестацији значи због промоције тих изузетно квалитетних производа, те додао да су приноси меда ове године бољи него претходне три, које су биле лошије за пчеларе.

Град Требиње и Српска православна црквена општина Требиње прославиће сутра славу града и Саборног храма - Свето Преображење Господње уз богат вјерски и културно-умјетнички програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана