Сахрањена Сузана Рађен Тодорић

ГС
Foto: БН ТВ

БИЈЕЉИНА - На градском гробљу Пучиле у Бијељини данас је сахрањена дугогодишња уредница БН телевизије Сузана Рађен Тодорић.

Од Сузане Рађен Тодорић опростили су се, поред њене породице, бројне колеге, пријатељи, представници Градске управе Бијељина и бројне личности из јавног и политичког живота Српске.

Прије сахране одржана је комеморација у бијељинском Центру за културу.

У име колега од Сузане Рађен - Тодорић опростио се Слододан Дурмановић, уредник и новинар БН ТВ и један од њених најближих сарадника који је подсјетио да је Сузана утемељила информативне програм БН ТВ и годинама се трудила да одржи новинарске стандарде.

-Било је тешко издржати нападе и етикетирања али је Сузана имала снагу да истраје на свом путу - рекао је Дурмановић.

На комеморацији приступнима се обратила и кћерка Сузане Рађен - Тодорић, Миа која је нагласила да је Сузана, прије свега,  била кћерка, мајка и супруга, симбол части и достојанства.

-Откако сам се родила знала сам да сам по нечему посебна, по томе што ме је родила Сузана Рађен - Тодорић  - рекла је Миа.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је Бијељина смрћу  Сузане Рађен - Тодорић остала без великог професионалца и патриоте.

-Сузана је била узор, неко ко се истински борио за правду у временима када је тешко разликовати истину од неистине и правду од неправде. Била је јединствена, одмјерена и одсјечна. До истине је долазила на тај начин, а та истина је од горуће важности за сваког човјека - рекао је Петровић.

Сузана Рађен-Тодорић преминула је у петак, након краће болести, у бијељинској болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана