Сахрањена мајка три погинула борца Јока Миловановић

Срна
Сахрањена мајка три погинула борца Јока Миловановић

ЛОПАРЕ - На мјесном гробљу Миросавци у општини Лопаре данас је сахрањена Јока Миловановић, мајка три погинула борца Војске Републике Српске, Миодрага, Трипуна и Ђоје.

Бака Јока Миловановић преминула је јуче у 90. години.

“Опраштамо се од наше баке Јоке, једне од пет мајки у Републици Српској које су у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату изгубиле три сина, хероине”, поручили су чланови Борачке организације Лопаре.

Предсједник Општинске борачке организације Ристо Радић рекао је да је упркос свим животних недаћама, бака Јока окупљала преостали дио породице и остала њен стуб све до своје смрти.

Сахрани су присуствовали родбина и пријатељи, Бошко Томић, изасланик српског члана Предсједништва Милорада Додика, начелник општине Лопаре Радо Савић, предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић и представници Борачке организације Лопаре.

Саучешће породици упутили су највиши званичници, предсједник Републике Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Српске Радован Вишковић, уз изразе дубоког саосјећања породици у боли и поруку да је одлазак баке Јоке губитак за све који су је познавали, као и све искрене и добронамјерне људе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана