Са тржишта повучена два модела роштиља и ласерски показивач

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Са тржишта БиХ повучена су два склопива роштиља од 60 и 65 центиметара због ризика од пожара и опекотина, као и ласерски показивач који представља ризик од повреде ока, а њиховим купцима се препоручује да их престану користити и врате у трговину малопродаје.

Ријеч је о роштиљима марке "БАБАЛЕ", модели "А 277" и "А 278" поријеклом из Кине, који не испуњавају безбједносне захтјеве прописане у стандарду БАС ЕН 1860-1+А1:2019, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ. Роштиљи представљају ризик од пожара и опекотина, јер приликом употребе може доћи до превртања и испадања садржаја из одјељка за гориво, а производи не садрже потребна упозорења и информације за кориснике.

Ласерски показивач, кома је непозната земља поријекла, модел и увозник, представља ризик од повреде ока и оштећења вида јер спада у класу "3Б", а производ не садржи потребна упозорења и информације за кориснике прописане у стандарду БАС ЕН 60825-1:2016. Из Агенције је наведено да су пословни субјекти предузели мјере повлачења производа са тржишта и њихово уништавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана