Са тржишта БиХ повучене три лутке и скејтборд кинеског произвођача

СРНА
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Са тржишта БиХ повучене су дјечије играчке кинеских произвођача - лутка, лутка с колицима, бебом и љубимцем, лутка са коњићем и скејтборд, јер представљају хемијски ризик и ризик од повреда.

Дјечија играчка лутка "Фешн грл" /The Fashion Girl/ представља хемијски ризик јер садржи ди фталат у количини од 2,76 одсто и бензил бутил фталат у количини од 23,42 одсто што није у складу с Одлуком о ограничењу стављања на тржиште играчака и производа за дјецу који садрже фталате.

Лутка с колицима, бебом и љубимцем представља хемијски ризик јер садржи ди - исононил фталат у количини од 8,59 одсто, што није у складу с Одлуком о ограничењу стављања на тржиште играчака и производа за дјецу који садрже фталате, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Лутка са коњићем представља хемијски ризик јер садржи ди исононил фталат у количини од 4,71 одсто, што није у складу с Одлуком о ограничењу стављања на тржиште играчака и производа за дјецу који садрже фталате.

Скејтборд представља ризик од повреде јер даска скејтборда нема довољну издржљивост, горња површина даске није израђена као против-клизна површина и производ није читко и трајно означен.

Надлежна инспекција наложила је мјере повлачења с тржишта, уништавања производа и информисања потрошача, док се потрошачима који су купили овај производ препоручује да га престану користити и врате увознику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана