Са најстарије лучне бране на Балкану - језера Клиње скакаће више од 25 такмичара

Милош Васиљевић
Са најстарије лучне бране на Балкану - језера Клиње скакаће више од 25 такмичара

ГАЦКО – Пуно је догађаја који плијене пажњу у оквиру манифестације "Културно спортско љето - Гацко 2023“, а један од најинтересантнијих су скокови са најстарије лучне бране на Балкану - језера Клиње, који је на распореду у суботу од 15 часова.

"Културно спортски центар" (КСЦ) Гацко по трећи пут организује најатрактивнији спортски догађај  "Скокови са бране на језеру Клиње".

 Милан Гутовић из КСЦ-а  рекао је за "Глас Српске" да је све спремно и да сви са нестрпељењем чекају почетак такмичења.

-  Имамо пријављених више од 25 такмичара, што потврђује чињеницу да ова манифестација прелази у традицију. Уз домаће, ту су и нама драги гости из земље и региона – рекао је Гутовић.  

Додао је да је предвиђено  такмичење у двије категорије, скокове са бране на главу и на ноге за шта су  обезбијеђене и вриједне награде. Према његовим ријечима, ове године припремили су и иновације.

- Биће органозивана Радионица скокова за младе и перспективне скакаче вођена од стране професионалних скакача. Као специјални гост у егзибиционом дијелу наступиће дјевојка из САД, професионална скакачица Лаура Роуз Дауфенбах. Биће организовани скокови за дјецу до 14 година а сви скакачи добиће на поклон медаљу за учешће - рекао је Гутовић.

Промотер скокова и предсједник судијског жирија  је Данко Дангубић, док ће се безбједности  учесника бринути Спасилачка јединица "Волф" из Фоче.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана