Са истим тагом кроз БиХ и Хрватску

ГС
Са истим тагом кроз БиХ и Хрватску

МОСТАР – Возачима из БиХ и Хрватске ускоро ће бити олакшано путовање кроз поменуте земље јер ће за то моћи користити исти таг.

Аутоцесте Федерације БиХ и Хрватске аутоцесте потписале су данас у Загребу анекс Меморандума о пословној сарадњи, с циљем примјене интероперабилности електронске наплате цестарине.

Наиме, намјера је да до краја шестог мјесеца буде омогућена интероперабилност електронских система наплате цестарине у обје земље, саопштено је из ЈП Аутоцесте ФБиХ.

"Успјешно смо завршили повезивање са Хрватским аутоцестама. Пуштање система у рад очекујемо до краја јуна. Тада ће возачи моћи у потпуности да искористе бенефите које пружа интероперабилност електронских система наплате цестарине у обје земље. Једноставно не морате више да купујете посебан таг, већ ћете имати један који користите за електронску наплату цестарине у БиХ и са њим ћете моћи да плаћате цестарину и у Хрватској", казао је Денис Ласић, в.д. директора ЈП Аутоцесте ФБиХ.

Овај меморандум ће допринијети јачању саобраћајних и економских веза између БиХ и Хрватске, али и унаприједити укупно искуство путовања за возаче који користе ове аутоцесте.

ЈП Аутоцесте ФБиХ у наредном периоду ће пружити детаље информације корисницима о регистрацији и новим могућностима електронске наплате цестарине, стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана