"С љубављу храбрим срцима" по 14. пут: Вече хуманости и јединства (ФОТО)

Милош Васиљевић
Foto: Оскар Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - У духу хуманитаности и солидарности вечерас одише највећи град Српске, будући да се прикупљају средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија у Српској и олакшавања лијечења свима којима је трансплантација матичних ћелија неопходна.

С љубављу храбрим срцима по 14. пут: Вече хуманости и јединства У Административном центру Владе Републике Српске почело је 14. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Ово донаторско вече увеличали су многобројни регионални пјевачи, али и познате личности из друштвено - политичког, културног, привредног и спортског живота Српске. Заједничким снагама и вечерас је показано јединство како би се у књизи хуманости исписала још једна страница. Иначе, уз донаторско вече организован је и концерт пјевача који учествују на овој донаторској вечери, који се одржава Тргу Републике Српске.

Предсједница Удружења хематолога Републике Српске Сандра Хотић рекла је ово велики дан за све грађане, посебно за оне који су запослени у здравству.

- С обзиром на чињеницу да је примјена матичних ћелија у медицини далеко напредовала надам се да ћемо и ми стати у ред са великим земљама. Ово је велики дан за све грађане Српске - казала је Хотићева. Донаторско вече својим присуством увеличао је и прслављени српски џудиста Немања Мајдов који је рекао је да је ово посебно вече гдје показујемо своју хуманост, те заправо доказујемо какви смо људи.

- Овдје сам већ пети пут, јер нема веће ствари него бити човјек и хуман, јер наше мало некоме значи пуно. Ово је лијепо дружење, пуно енергије, сви смо са једном мишљу да будемо хумани - рекао Мајдов.

Глумац Бранко Јанковић по први пут учествује на донаторској вечери С љубављу храбрим срцима.

- Нисам раније био на овој донаторској вечери, а јавне личности морају да се одазивају те да и она овај начин дају свој допринос, да помогнемо људима.Како радимо тако вам се и враћа - рекао је Јанковић. Легенда народне музике Мирослав Илић истакао је да више не броји доласке на ово донаторско вече.

- За мене је ово племенито дружење, овдје сам често, долазићу када год буде требало - рекао је Илић. Такође, у оквиру акције отворен је и хуманитарни број 1411, а позивом на њега, до краја године, грађани могу дати своју подршку донирајући једну марку.

Поред тога, за уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ а.д. Бања Лука и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 (партија: 0070400000067) отворен код БПШ а.д. Бања Лука.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана