Рунић: Срби да буду поносни на слободарску прошлост и свој идентитет

Срна
Рунић: Срби да буду поносни на слободарску прошлост и свој идентитет

ДРВАР - Дрвар је једина општина у Федерацији БиХ у којој се обиљежава 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, рекла је Срни начелник ове локалне заједнице Душица Рунић и истакла да српски народ, гдје год да данас живи, треба да буде поносан на своју слободарску прошлост и национални идентитет.

Рунићева је навела да општина Дрвар другу годину заредом, заједно са Републиком Српском и Србијом, обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе. "Жеља нам је да то постане традиција", нагласила је Рунићева и позвала Дрварчане да сутра на својим приватним и пословним објектима, те јавним установама, истакну заставе тробојке.

Рунићева је истакла да већ неколико година континуирано стиже велика помоћ Србије и Републике Српске овој западнокрајишкој општини, што је изузетно важно за опстанак и останак становника на њиховим вјековним огњиштима.

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе сутра ће у Радничком дому у 19.00 часова бити одржан концерт виолинисткиње Наталије Тодоровић и пијанисте Владе Данића из Бањалуке.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра. На овај дан је 15. септембра 1918. године почео пробој Солунског фронта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана