Рунић: Помоћ Србије јако важна за Дрвар

Срна
Рунић: Помоћ Србије јако важна за Дрвар

ДРВАР, - Начелник општине Дрвар Душица Рунић за Срну је рекла да је најављена помоћ Србије јако важна за ову локалну заједницу у смислу одрживог повратка и функционисања предузећа и установа у Дрвару.

Рунићева је рекла да је финансијска помоћ и подршка Србије важна и значајна за стварање услова за одржив повратак.

"Општина има буџет социјалног карактера без могућности за улагања у инфраструктуру из властитих средстава, па се овим средствима могу обезбиједити извори за финансирање и суфинансирање инфраструктурних пројеката", каже Рунићева.

Она наводи да је финансијска помоћ Србије важна за одржавање рада јавних предузећа, али и задржавање радника у општинском органу Управе.

"Такође је важна због задржавања постојећих радника у Општинској управи, као и у јавним установама и предузећима које су директно наслоњене на општину Дрвар, јер свако смањење броја радних мјеста значи и мање породица у Дрвару", истакла је Рунићева.

Она је изразила велику захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу, који несебично помаже Дрвару.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је прошле седмице да ће Србија наставити да економски помаже Дрвар, Босански Петровац, Босанско Грахово и Гламоч, с циљем побољшања услова живота становника ових општина у Федерацији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана