Рукометни клуб "Калуђер" обрадовао више од 20 породица

М. Л.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - На адресе више од 20 вишечланих и социјално угрожених породица уочи најрадоснијег хришћанског празника стигле су печенице, пакети с намирницама и хигијенским потрепштинама, те пакетићи за дјецу које су у традиционалној хуманитарној акцији "Даруј за Божић" обезбиједили чланови Рукометног клуба Калуђер у Бањалуци.

Као и небројено пута до сада, чланови Калуђера показали су племенитост, а у овој мисији придружило им се и много других људи добре воље који су дајући своје мало вратили осмијех на лице и наду многим породицама. 

На хуманитарним журкама и утакмицама, али и личним донацијама сакупили су 22.220 марака.

"Породице су добиле печеницу, уз коју иде пакет хране и хигијене у вриједности 300 КМ, те новчана помоћ у износу од 400 КМ, пакетићи за дјецу, киселина и вино" навели су за "Глас Српске" у Рукометном клубу Калуђер.

Иако је план био да првобитно обрадују 20 породица, након што је акција закључена, добили су додатних 450 марака и печеницу.

"Печеницу и 200 марака добила је вишечлана породица мимо званичног списка, док смо са два пакета хране и хигијене обрадовали двоје старих социјално угрожених лица" рекли су у Калуђеру.

Осим тога, 1.000 марака ови племенити људи уплатиће за јавну кухињу "Мозаик пријатељства",  а 700 марака Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" из Бањалуке. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана