Рудари након три дана протеста изашли из окна

Срна
Рудари након три дана протеста изашли из окна

САРАЈЕВО- Зенички рудари изашли су из јаме “Распоточје”, те најавили за сутра нове кораке, али и могуће протесте у Сарајеву, тражећи исплату примања за јун.

Рудари су изашли након три дана проведена у јами “Распоточје”.

Из “Електропривреде ФБиХ” данас није било одговора упркос налогу који им је упутила Влада ФБиХ да у потпуности приступи реализацији споразума о методологији исплате плата за запослене у Руднику мрког угља “Зеница” за мај и јун, јављају федерални медији.

Ову информацију потврдили су и представници Синдиката рудара “Стара јама” који су однедавно пребачени на рад у јаму “Распоточје”.

Према њиховим ријечима, сада је јасно ко је све вријеме правио проблеме у рудницима, односно, да је њихов проблем само “Електропривреда ФБиХ” која не слуша ни федералну владу која је данас издала налог да се поштује Споразум потписан између Синдиката и Рудника мрког угља “Зеница”.

Влада ФБиХ наложиће руководству федералне “Електропривреде” да у потпуности приступи реализацији споразума о методологији исплате плата за запослене у Руднику мрког угља “Зеница” за мај и јун, изјавио је предсједник Самосталног синдиката радника рудника ФБиХ Синан Хусић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана