РУЦЗ: Опрез и данас!

GS
РУЦЗ: Опрез и данас!

Јако невријеме је јуче и током протекле ноћи направило штету у Козарској Дубици, Костајници, Прњавору, Требињу, наведено је из Републичке управе цивилне заштите.

Невријеме је било праћено јаком и краткотрајном кишом са јаким олујним вјетром и градом.

"Највећа штета је у општини Козарска Дубица. Због квара на трафо-станици сви потрошачи електричне енергије у тој општини били су без струје. Када се невријеме смирило надлежне електродистрибутивне екипе су изашле на терен и отклониле квар. Сада Козарска Дубица има електричну енергију“, наведено је у саопштењу.

Из Републичке управе цивилне заштите наводе да је град величине ораха такође направио штету на усјевима и материјалним добрима у Козарској Дубици.

"Вјетар и град оштетили су спортску дворану, Културни центар, одређен број помоћних објеката у Спортском центру је поплављен, усјеви према манастиру Моштаница  су претрпјели штету. Начелник општине Козарска Дубица је формирао комисије за евидентирање, процјену штете и оне су већ на терену“, додају у саопштењу.

У Костајници је јака киша, са ситнијим градом, у кратком периоду поплавила неколико објеката. 

"Оборинске воде нанијеле су шљунак на асфалтне коловозе па се возачима препоручује опрез. Надлежне екипе су на терену“, наведено је.

Интензивно и кратко невријеме са градом величине љешњака погодило је Прњавор. 

"Највише мјесну заједницу Кулаши. Одговарајуће локалне службе су на терену како би сагледале ситуацију и евидентирале штету“, додају из Републичке управе цивилне заштите.

На југу Српске, конкретно на подручју Требиња, обилна киша, удари олујног вјетра и град трајали су двадесетак минута. 

"Највеће посљедице невремена виде се на дрвећу. Много је било поломљених стабала и грана на тлу. Надлежне екипе уклањају оборено дрвеће. Пријављују се и евидентирају штете на објектима, аутомобилима… Начелници наших подручних одјељења Бањалука и Требиње су на терену у обиласку невременом највише погођених локалних заједница у Српској. Према прогнози РХМЗ Српске могућност појаве оваквих локалних налета невремена данас и даље постоји па Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, као и сваки пут до сада, обавјештава и позива грађане, надлежне општинске, градске службе на опрез и безбједносну ангажованост“, закључено је у саопштењу.
 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана