РТРС : У недељу " Значка части", филм о историјском настајању МУП-а Српске

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- На програму Телевизије Републике Српске у недјељу, 3. априла, биће емитован документарни филм под називом "Значка части", у оквиру програма обиљежавања Дана полиције Републике Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Документарни филм биће емитован на програму у 20.10, а ријеч је о историјском приказу настајања и развоја МУП-а, једног од стубова Републике Српске, саопштено је из Службе за комуникацију и промоцију Радио-телевизије Републике Српске.

Филм, како се наводи у саопштењу, обухвата период учешћа полиције у одбрамбено-отаџбинском рату, послијератну трансформацију МУП-а у савремену полицију под окриљем међународне заједнице, а касније стасавање полиције у респектабилну регионалну и организовану полицијску структуру.

У саопштењу се наводи да су приказани бројни изазови и политички притисци са којима се МУП суочио у послијератном периоду и прати његов развој све до данас.

"Гледаоци немају често прилику да виде са којим се изазовима суочавала полиција Републике Српске, а посебно током неких ванредних ситуација. Филм приказује до сада непознате чињенице широј јавности, поготово када је ријеч о сарадњи са Хашким трибуналом и притисцима међународне заједнице на полицију као институцију и појединце", наводи се у саопштењу Службе за комуникацију и промоцију Радио-телевизије Републике Српске.

Како се наводи у овом саопштењу, филм "Значка части" је својеврсни преглед свих тих изазова, током три деценије постојања и јачања ове институције у коју народ Републике Српске има велико повјерење. Филм је рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Републике Српске.

Из Службе за комуникацију и промоцију Радио-телевизије Републике Српске истичу да режију потписује Синиша Грабеж, а филм је сниман према сценарију Валентине Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана