Ромић: И убудуће радити на бољем положају пензионера

Срна
Ромић: И убудуће радити на бољем положају пензионера

СРБАЦ - Нови мандат на мјесту предсједника Удружења пензионера општине Србац у наредне четири године добио је досадашњи предсједник Остоја Ромић, који је изразио увјерење да ће и убудуће допринијети свеобухватно бољем положају србачких пензионера.

"Тешко је то обећати, а још теже реализовати без подршке локалне и републичке власти, као и Удружења пензионера Републике Српске. У периоду који је пред нама потребно је да идемо са много више оптимизма како бисмо остварили што више права која нам припадају", рекао је Ромић, захваливши за повјерење.

За предсједника Скупштине Удружења именован је Стојан Билановић, а изабрани су и чланови Управног и Надзорног одбора, одлучено је на данашњој изборној скупштини Удружења којој је присуствовало 27 делегата.

Секретар Славко Малешевић поднио је извјештај о раду у протекле четири године и истакао јединство међу 2.700 чланова, колико тренутно броји србачко удружење.

Од значајних активности Малешевић је издвојио санацију објекта Дома пензионера у Српцу, упућивање пензионера на бањску рехабилитацију, исплату једнократних новчаних помоћи и набавку огревног дрвета за чланове удружења.

Сједници је присуствовао и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, који је истакао важност и добру сарадњу удружења и локалне управе и изразио наду да ће тако бити и у наредном периоду.

"Општинско удружење пензионера најбројније је на подручју наше општине и самим тим је његов значај највећи. У реалним оквирима смо подржавали све њихове активности и тако ће бити у будућности", нагласио је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана