Рођендански поклон из Mozzartа за Удружење особа обољелих од церебралне парализе

Mozzart
Рођендански поклон из Mozzartа за Удружење особа обољелих од церебралне парализе

Акција „Хуманитарни тикет петком" сваког мјесеца доноси радост бројним удружењима широм наше земље. Тако је било и током јула када су, у традиционалној акцији компаније Mozzart, племенити кладиоци типовали, а регионални лидер у приређивању игара на срећу комплетан добитни фонд упутио је на адресу Удружења особа са церебралном парализом Кантона Сарајево.

Увећању мјесечног хуманитарног фонда, успјешним типовањем допринијела је најбоља рукометашица свих времена, Светлана Цеца Китић, док су листићи Николе Росића, Антонија Рукавине и Ненада Лалатовића, захваљујући Mozzartу, имали загарантоване добитке.

„Донација компаније Mozzart је за наше Удружење јако значајна јер смо у врло тешкој финансијској ситуацији. Нажалост, све је мање компанија које желе и могу помоћи удружењима грађана. Добијени новац ћемо искористити за наше редовне активности, као и за организацију излета чланова поводом 40 година постојања и рада Удружења. Најискреније се захваљујем на овој вриједној подршци у нади да ћемо наставити сарадњу и у наредном периоду", поручио је Невенко Новотнy, предсједник Удружења особа са церебралном парализом Кантона Сарајево.

Удружење је основано 1984. године, па им донација из Mozzartа стиже баш поводом прославе 40. рођендана. Тренутно окупљају 307 чланова којијма пружају помоћ кроз организацију превоза до школа и здравствених установа, излета, дружења... Такође, труде се да им обезбиједе физикалне вјежбе у кућним условима, гдје стручни тимови доктора, физијатара и физиотерапеута долазе на адресе корисника и пружају им неопходну помоћ. Кроз Удружење се годинама боре и за рјешавање статусних питања својих чланова као што су социјална питања, приступачност, ортопедска помагала, инклузивно образовање, самостално становање у заједници, сервиси подршке, бањско лијечење...

У наредном периоду настављају са радом на унапређењу статуса особа са церебралном парализом, а из Mozzartа поручују да ће наставити племениту мисију кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет петком".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана