Родитељи приједорских основаца траже поврат новца: Четворо ђака у болници

М. Л.
Родитељи приједорских основаца траже поврат новца: Четворо ђака у болници

ПРИЈЕДОР - Због стомачних тегоба и повраћања, четворо ђака приједорске Основне школе "Петар Кочић" тренутно су у болници, а родитељи траже 100 одсто поврат новца, док из агенције "Компас турс" истичу да ће све договорити сутра на састанку.

Половина од 90 ученика петог разреда који су протеклог викенда боравила у хотелу "Небојша" на Јахорини у школи у природи добила је симптоме мучнине и повраћања, због чега су се са олимпијске планине вратили дан раније него што је било планирано.

Директорица школе Горана Босанчић рекла је за "Глас Српске" да се накнадно јавило још двоје дјеце који су добили симптоме када су дошли кући, тако да је укупно њих четворо у болници.

- Остала дјеца су релативно добро. Имали смо родитељски састанак и усагласили се да сви родитељи дјецу одведу на преглед. Осим тога тражи се кривац за насталу ситуацију. Стајем уз родитеље а они су поставили захтјеве. Траже од агенције 100 одсто поврат уплаћеног новца, да се убрза испитивање воде и хране у хотелу у коме су дјеца боравила - рекла је Босанчићева.

Власник агенције "Компас турс" Младен Рачић рекао је "Гласу" да ће сутра одржати састанак у школи са директорицом и још четворо родитеља како би нашли најбоље рјешење.

- Ако то рјешава проблем, нека буде на моју штету, вратићу све и марку, али шта ако се докаже да никакве одговорности нема ни агенција ни хотел. Шта ћемо онда? Јеидна наша обавеза која није испоштована је једно ноћење јер смо се вратили дан раније, тако да смо дужни да вратимо износ једног ноћења. Никакву кривицу не осјећам, али морално сам уз ту дјецу и надам се да ће сви бити добро – поручио је Рачић.

У туристичкој агенцији "Компас турс" јуче  је боравила републичка тржишна инспекција а у Инспекторату РС истичу да је рије о планираној редовној контроли која није имала везе са екскурзијом на Јахорини.

- Приликом контроле нису утврђене неправилности - навели су у Инспекторату.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана